Outplacement bij ontslag

Werknemers / Outplacement

Maar liefst 73% vindt een passende, nieuwe job tijdens ons outplacement.
Maar we gaan verder dan die job. We helpen jou om je loopbaan zelf in handen te nemen.

Even kennismaken 

Werd je ontslagen, kreeg je al dan niet een outplacementvoorstel van je werkgever en wil je weten hoe wij outplacement vormgeven? Dan zit je hier juist. En eerst en vooral: we leven met jou mee. Een ontslag kan heel ingrijpend zijn, zeker als het onverwacht komt.

Zo ziet je outplacement eruit →

meer weten

1. Start gesprek

Tijdens het startgesprek leg je samen met je coach de puzzel van je outplacement binnen de gekozen formule en je verwachtingen. Thema’s als zelfzorg na ontslag, zelfontdekking, arbeidsmarkt, sollicitatie, competentieontwikkeling en ondernemerschap komen aan bod.

2. Traject

Met tussentijdse check-ins evalueren je coach en jij of het outplacementtraject nog steeds op de rails zit en nog altijd beantwoordt aan je verwachtingen. Waar nodig sturen we bij zodat jij maximaal blijft bijleren.

3. Nieuwe job

Vond je een nieuwe job? Proficiat! Je coach contacteert jou nog enkele keren om op te volgen of je werk bij jou past en hoe je daarin groeit. Heb je nog vragen, dan kan je daarmee ook bij hem/haar terecht.

De resultaten

  • Maar liefst 73% van onze outplacement deelnemers start in een nieuwe job tijdens het traject. De meeste anderen kort nadien. De kans is dus groot dat jij ook werk vindt in een organisatie die bij jou past, in een rol waar je bewust voor hebt gekozen.

  • Nog geen job op het oog? Dan krijg je altijd een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) met handvaten om verder te groeien. Woon je in Vlaanderen, dan stemmen we af met de VDAB zodat zij verder bouwen op onze begeleiding.

  • Sowieso ontwikkel je belangrijke loopbaancompetenties, krijg je inzicht in je sterktes en leer je hoe je een CV en sollicitatiebrief opstelt, de arbeidsmarkt verkent, gericht netwerkt, een sollicitatiegesprek voert enz. Kortom, je krijgt alle handvaten tools om in de toekomst je loopbaan zelf vorm te geven.
  • Je krijgt ook meer inzicht in wie jij bent en welke functie, rol en organisatie bij jou passen. Zo vermijd je pijnlijke vergissingen in de toekomst en keer je vlot terug in de arbeidsmarkt, wat bijdraagt tot je geluk op lange termijn.

5 redenen waarom klanten ons kiezen

Een ontslag is vaak aangrijpend. Reken erop dat je coach jou helpt om het een plaats te geven, als je daar behoefte aan hebt. Ook kijken we verder dan enkel een nieuwe job: we helpen jou om op eigen kracht verder te gaan.

Met een uitgebreid team coaches en een waaier van locaties in heel België is er altijd wel een geschikte coach dichtbij. Onze coaches kennen ook de lokale arbeidsmarkt, wat de kans op tewerkstelling in jouw omgeving verhoogt.
Aanvaard je het outplacementaanbod na je ontslag? Dan kan je binnen enkele dagen bij ons terecht voor een startgesprek. Wachten tot een coach vrij is of tot er voldoende deelnemers zijn voor een nieuwe groep? Niet bij ons.
We zoeken steeds de coach die het best past bij wat jij nodig hebt. Outplacement kan online of offline en individueel, in groep of gemengd, afhankelijk van de gekozen formule. Tussentijds sturen we bij waar nodig.

Als Belgisch bedrijf met een beperkt aantal aandeelhouders varen we een eigenzinnige koers en stellen we kwaliteit boven winst. We werken enkel met ervaren coaches en blijven hen voortdurend bijscholen.

Meer weten of eens afspreken? 

Geef ons een seintje.

Bel +32 0800 11 303 of contacteer ons.

Clio