Kan ik nog iets anders dan kok

Mijn ex-vrouw en ik hebben co-ouderschap. Ik wil binnenkort ander werk zoeken om er meer te kunnen zijn voor mijn dochter. Ik heb altijd gewerkt als kok of traiteur, dus veel avond- en weekendwerk. Een baan in de horeca met daguren lijkt een ‘mission impossible’, tenzij ik solliciteer voor grootkeuken, maar dat lijkt me niet leuk. Ik ben bijna veertig; is het mogelijk om me te heroriënteren? Ik kan enkel koken.

U wilt meer balans tussen uw werk en uw privéleven; werken in de horeca brengt inderdaad avond- en weekendwerk en onregelmatige uren met zich mee. Werken in een grootkeuken kan een alternatief zijn, maar er zijn nog andere opties. Er zijn koks die in het onderwijs staan. of die in de voedingssector werken als vertegenwoordiger. Maak een inventaris op van de ervaring en kennis die u hebt opgedaan. Wie zou hierbij baat hebben? Beperk u niet tot uw loopbaan, maar lijst ook de zaken op die u privé hebt verwezenlijkt. Misschien kan, mits bijscholing, een hobby wel uitmonden in een nieuw loopbaanperspectief? Op de sites van VDAB en Syntra cindt u een waaier aan info: www.vdab.be en www.syntra.be